De Betho gaat in stappen een deel van het wagenpark vervangen door elektrische voertuigen. In het streven naar duurzaamheid in de leefomgeving is dit een volgende stap. De Betho gaat gebruik maken van de opgewekte zonne-energie voor het vervoer. Dat is in de bebouwde omgeving een passende bijdrage aan een betere leefomgeving.

Woon-werkverkeer van medewerkers

De Betho gebruikt de personenauto’s en werkbussen voor het vervoer van medewerkers, zowel voor woon-werkverkeer van diegenen die daarop zijn aangewezen alsook voor het werken op locatie. In stappen wordt het wagenpark vervangen. De eerste stap is gezet: de aanleg van een laadinfrastructuur en de vervanging van 7 personenauto’s door elektrische auto’s. In het voorjaar 2025 volgen 12 elektrische werkbussen. Daarna volgen meer elektrische werkbussen.

Duurzaamheid is al een aantal jaren een belangrijk doel voor De Betho. Opgewekte zonne-energie wordt ook al ingezet voor de stroomvoorziening en klimaatbeheersing van het gebouw van De Betho. Zo zorgt De Betho niet alleen voor de ontwikkeling van mensen, maar dragen wij ook bij aan een duurzame leefomgeving.

De Betho, als organisatie, ontwikkelt, traint en begeleidt via de BTO

Medewerkers begeleiden naar zo regulier mogelijke, externe arbeidsplekken; dat is ons doel
Zo voert De Betho Organisatie BTO namens de gemeenten BorseleGoesKapelle, Noord-BevelandReimerswaal en Tholen de Wet sociale werkvoorziening uit. Daarnaast spelen wij een ondersteunende rol voor wat betreft de Wet werk en bijstand. Hierbinnen staat de ontwikkeling van de werknemer centraal. Ontdek meer over onze organisatie en mogelijkheden.