Zonder baan? Volg het BTO-traject !

Met ‘BTO’ naar de arbeidsmarkt
Als je zonder werk zit op de Bevelanden of Tholen en een bijstandsuitkering aanvraagt, kun je via de gemeente bij De Betho terechtkomen. De Betho biedt jou dan het BTO-traject aan. Via ons ‘Betho Trainings- & Ontwikkeltraject’ proberen wij je weer zo snel mogelijk aan een baan te helpen.

BTO biedt professionele ondersteuning
Het Betho Trainings- en Ontwikkeltraject (BTO) heeft één doel: jou via de snelste route aan een baan helpen op de reguliere arbeidsmarkt. Hierin ondersteunen wij je graag en professioneel.

Het BTO-traject bestaat uit diverse onderdelen:
1          deelname aan het interne arbeidsproces (t.a.v. arbeidsritme, -vaardigheden etc.)
2          het zoeken en vinden van een baan.

In het BTO-traject ligt de nadruk op activering en persoonlijke ontwikkeling
Er wordt ingezet op versterking van je basisvaardigheden. We starten met een diagnosefase van zes weken. Na afronding van de diagnosefase dient er een duidelijk beeld te zijn van waar je staat (klaar voor een nieuwe baan) of een (eventueel) vervolgtraject.

Ontwikkelen
Tijdens de ontwikkelperiode leer je diverse vaardigheden aan en kom je in een arbeidsritme. Je doet kennis en ervaring op en krijgt werkritme. Zo voer je nuttige werkzaamheden uit zoals verpakken, (de-)monteren, schoonmaken en/of groenonderhoud.

Je wordt tijdens het hele trainings- en ontwikkelproces begeleid door een gemeentelijke klantmanager die namens GR De Bevelanden of gemeente Tholen de regie heeft.

Op weg naar een nieuwe baan
Na (en soms al tijdens) de diagnose-fase wordt door alle betrokkenen (kandidaat, gemeente en De Betho) ingezet op het zoeken en vinden van een baan. De Betho werkt hierbij nauw samen met het Werkgevers Service Punt (WSP) en biedt zo een dagelijks wisselend en actueel vacature-aanbod.

Op het Werkplein bij De Betho zie je dagelijks nieuwe vacatures. Je vindt hier alle mogelijkheden om actief te reageren op vacatures. Waar nodig krijg je hulp en daar mag je ook om vragen.

De WSP-consulenten en de arbeidsbemiddelaar van De Betho hebben goed contact met de bedrijven en organisaties in de regio en beschikken over de laatste vacatures. Deze mensen dragen actief bij aan jouw uitstroom naar de arbeidsmarkt als je er klaar voor bent.

Na zes weken nog niet klaar voor een baan buiten? Jaartraject arbeidsritme
Sommige mensen hebben na de eerste zes weken begeleiding extra ondersteuning en begeleiding nodig. Ook hierin biedt De Betho ondersteuning via het (maximaal) één jaar durende ontwikkeltraject. Kandidaten die dit traject doorlopen, worden voornamelijk begeleid in het opdoen en verkrijgen van arbeidsritme en -verantwoordelijkheidsgevoel. Aan het eind van dit jaar is nagenoeg iedere kandidaat klaar voor een externe werkplek. Ook bij het zoeken en vinden van deze werkplek wordt de kandidaat begeleid.